В Кърджали, първото българско светско училище в Източните Родопи  Отец

...
В Кърджали, първото българско светско училище в Източните Родопи  Отец
Коментари Харесай

Първото българско светско училище в Източните Родопи стана на 110 години

В Кърджали, първото българско светско учебно заведение в Източните Родопи  „ Отец Паисий, “ означи своя 110-годишен празник със специфичен концерт и галерия , отдадена на богатата му история. На церемонията участва Наталия Михалевска , шеф на кабинета на министъра на образованието и науката.

Тя показа приветствен адрес от страна на министъра на образованието и науката, професор Галин Цоков . В адреса си, той акцентира значимостта на българското учебно заведение като един от най-светлите знаци на националната еднаквост и насърчи учителите да не престават по пътя на духовността, с почитание към предшествениците си и религия в бъдещите генерации .

„ Българското учебно заведение е било и ще продължава да бъде един от най-светлите знаци на националната еднаквост. Уважаеми учители, не се уморявайте да вървите по пътя на духовността, с памет към тези, които са го извървели преди нас и с доверие към бъдещите след нас. Бъдете здрави и съхранете способността да откривате и да се радвате на триумфите на вашите ученици. “

Училището, което се специализира в софтуерни и хардуерни стратегии , както и в естествени науки, на момента образова 1364 възпитаници. То е централно място, което притегля възпитаници от прилежащи градове и обитаеми места.

Сред почетените посетители на концерта бяха и регионалният шеф Никола Чанев , заместник-кметът Даниел Делчев , началникът на Регионално ръководство по обучение Ангелина Костова , както и сегашни и някогашни ученици, преподаватели и шефове на образователното заведение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР